Jäsenhuone|Työhuone

Tuusulan Derby 2014

6.5.2014

Taas on kisat takana ja hyvät kisat olivatkin! Järjestely aloitettiin varhain ja sain itse olla ensimmäistä kertaa mukana seuraamassa lähempää kisojen järjestelyä, vaikkakin oma panokseni jäi melko pieneksi. Tunnelmaa latisti hieman Ypäjän kisojen päällekkäisyys, mutta osallistujia riitti enemmän kuin hyvin molempiin karkeloihin! Olin vaikuttunut siitä, miten rutiinilla kokeneet järjestäjät asioita hoitivat ja huomasin samalla, että seurallamme on valtava määrä osaamista, mitä voidaan hyödyntää. Sponsoreita alettiin sopia hyvissä ajoin ja se sujui paljon mutkattomammin kuin oletin. Yritykset kiinnostuivat kisoista kovasti ja saivat varmasti myös rahoilleen vastinetta kun kisat paisuivat etenkin lauantaina valtaviksi. Asioiden hoitoa riitti oikeastaan tammikuusta kilpailuviikonloppuun asti koko ajan kiihtyvässä tahdissa.
 
Radan rakennus starttasi perjantaina räntäsateessa. Tämä osio on meidän perheelle perinne, ollaan jollain miehityksellä oltu roudaamassa niin kauan kuin muistan ja se on kilpailijalle se helpoin tapa auttaa, jos kisapäivä on kovasti hektinen. Tänä vuonna porukkaa oli mukavasti ja rata oli hetkessä pystyssä. Perjantaina laaksolla uurastivat myös kanttiinin ja kanslian väki sekä viriteltiin sponsorien mainoksia esille.

 
Lauantai oli ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä ja kaikki tiesivät, että siitä on tulossa pitkä. Parkkipirkkona ansioitunut Riku oli jo kukonlaulun aikaan vartioimassa paikoitusaluetta, jotta ylimääräisiä autoja ei tulisi paikalle ja kaikki trailerit saataisiin parkkiin. Runsaasta lähtijämäärästä huolimatta pysyttiin hyvin aikataulussa ja muutenkin päivä sujui mutkattomasti. Ilma olisi voinut olla paljon huonompikin, vaikka muutamia raekuuroja saimmekin niskaamme. Toimihenkilöille hankitut siniset heijastinliivit ja lippikset osoittautuivat erinomaisiksi ja niille on käyttöä tulevaisuudessakin, toimivat säällä kuin säällä. Itse olen sekä palellut, että palanut TuuRin kisoissa, Suomessa kun eletään. Sunnuntai tuntui helpolta lauantain jälkeen ja kisat loppuivat hyvissä ajoin iltapäivällä. Purkaminen sujui myös melko vauhdilla, vaikkakin kokoaminen on aina mukavampaa kuin purkaminen. 

TuuRilaisia löytyi myös sankoin joukoin lähtölistoilta ja menestystä saatiin kiitettävästi. TuuRilaiset keräsivät yhteensä huimat 17 ruusuketta ja kaksi luokkavoittoa!! Lauantain pääluokan kolme parasta ratsukkoa edusti TuuRia. Meillä on siis todella tuurin lisäksi myös taitoa seurassamme. 

Olemme saaneet jo nyt kehuja kanttiinista (joka oli muuten tänä vuonna lähes pelkästään seuralaisten omin käsin tehdyistä herkuista koottu!), kanslian toimivuudesta, aikataulujen pitävyydestä, radoista ja hyvästä henkilökunnasta.
 
Näin kilpailijan näkökulmasta eniten hiljaiseksi vetää kuitenkin se, miten hyvin saimme täysin vapaaehtoista henkilökuntaa kisoihimme avuksi. Nämä ihmiset tekevät pyytetöntä työtä lajin hyväksi silkasta yhteisöllisyydestä. Ilmain heitä tapahtumaa olisi ollut mahdotonta järjestää. Valitettavasti osaaville henkilöille kasaantuu kovasti hommaa ja itseäni huoletti etenkin kanslian ja kanttiinin jaksaminen, mutta hyvin homma hoitui; nyt teillä on vuosi aikaa levätä (;. Kivassa porukassa on kuitenkin mukava touhuta ja toimihenkilön työ voi avata junnuille tai hevosiin tutustuville "sureville omaisille" lajia aivan uudella tavalla. Vielä kerran kiitos kaikille ja tervetuloa ensi vuonna viettämään toiminnan täytteistä ja hauskaa viikonloppua hyvään seuraan!
 
Ihanaa kesää kaikille!
 
- Tuisku