Jäsenhuone|Työhuone

Tuusulan Ratsastajien tulosvarmuus jatkuu

18.5.2011

 

Kesäkisakausi 2011 on pyörähtänyt Tuusulan Ratsastajilla hyvin käyntiin.  Seuran nuorekkaat edustusratsukot tahkoavat hyviä tuloksia aina kansallisista nuorten hevosten- ja junioriluokista aina 140-luokkiin asti.

 

Lahdessa kilpailtiin Takkulan Tuopista 7.-8.5

Racing Trophya tavoitellaan tänäkin vuonna 5- ja 6 –vuotiailla hevosilla. Tuusulan Ratsastajista Tuisku Kivikoski osallistuu kilpaan 6-vuotiaalla Jackpot -hevosella (i. Jumbo-Jet, e. Tina ei. Kroongraf). Sarjakilpailussa ratsukot keräävät pisteitä max.8 osakilpailuluokasta niin, että puhtaasta perusradasta saa 2 pistettä ja puhtaasta uusinnasta 1 pisteen. 20 eniten pistettä saavuttanutta ratsukkoa pääsevät finaaliin. Lahti oli tämän vuoden ensimmäinen osakilpailupaikkakunta, jossa Tuisku ja Jackpot aloittivat hienosti lauantaina puhtaalla radalla. Finaali kilpaillaan 26.-28.8 Helsingissä, toivotaan että tämä nuori ratsukko pääsee finaaliin asti menestymään!

110cm alueluokassa Tuuli Leivo sijoittui Evita Vd Molendreeffillä 4. sjalle ja Pyry Kivikoski Granfe Katastrofella 13. sijalle.

Anu Siimes menestyi  04-syntyneellä FWB ruunallaan Celtas Chiriqui (i.Lados  e. Chicago II ei. Calypso II ) sijoittuen kuudenneksi 120 cm luokassa.

Junioricupin 1. osakilpailussa 115-120 cm esteillä kilpailivat Milka Kivikoski ja Calle Juslin Tuusulan Ratsastajista. Milka sijoittui St.Leroylla (i.Logan e. Dunja Brd ei. Domine) luokassa toiseksi ja St. Perhapsilla neljänneksi. Calle taas taituroi itsensä Internet-hevosellaan luokassa 9. kun 11 sijoittui.

Turun Malja 13.-15.5

Tuisku Kivikoski jatkoi Racing Trophy sarjakilpailun pisteiden napsimista 6-vuotiaalla Jackpotilla tehden molempina päivinä hienosti nollaradat. Kokeneemmalla hevosellaan Chardonnay van de Kempenhoevella Tuisku pääsi kilpailemaan 140cm ja 140-145 tasolla Tuuli Leivon ja Oaziksen seuraksi. 140 -luokassa  Tuuli ja Oazis sijoittuivat kuudensiksi ja Tuisku  sijoittui Chardonnay van de Kempenhoevella 10. sijalle. Turun maljan pääluokka ratsastettiin 140-145 cm tasolla. Vielä tällä kertaa Tuisku ja Tuuli jäivät ilman sijoituksia, mutta pärjäsivät hienosti senioriratsukoita vastaan. Kummallekin ratsukolle tuli yksi pudotus perusradalta, mikä sijoitti Tuulin luokassa 13. ja Tuiskun 14. Turun Malja meni konkarikilpailija Raimo Aaltoselle jalostusori Polyfinolla (i.Polydor) kolmannen kerran. Aiemmin ratsukko on voittanut palkinnon vuosina 2007 ja 2008.

Kivikoskien sisarusparvesta Pyry ahkeroi tänä viikonloppuna Q-hevosillaan. 120cm luokassa hän sijoittui Qimmalla (i. Quite Easy e.Ardis Swe ei.Kaliber) viidenneksi ja 130 cm luokassa ratsukko tuli hienosti toiselle sijalle! Kenraalin malja kilpailtiin myös 130cm korkuisilla esteillä ja tässä luokassa Pyry ja Qimma olivat neljänsiä. 130- tasolla Pyry kilpaili Qimman täysveljellä Q:lla sijoittuen 11. Samassa luokassa 9.sijan saavutti Tuuli Leivo Ufarimilla (i.Contendro).

Helsinki Pony and Young Riders Event 13.-15.5

Kansalliset poniratsukkomme ja nuoret ratsastajat pääsivät koeajamaan uudistettua Laakson ratsastusstadionin pohjaa menneenä viikonloppuna.

110 cm esteillä Elena Hietanen sijoittui Ein Golden Capilla 5. sijalle ja Emma Kärkkäinen oli ensimmäinen ei sijoittuinut (8.) Belmondolla. Elena oli luokassa myös 10. arabilla  Nauriskydön Farah.

Milka Kivikoski kisasi myös laaksolla sijoittuen St Leroylla  110cm luokassa  sekä  115-120cm junioricup luokassa kahdeksannelle sijalle.

 

tuija.simpanen@helsinki.fi